Menú

Camps de treball internacionals

Què són? Els camps de treball són projectes de voluntariat de curta durada que realitzen un grup de joves provinents de diferents països i que tenen una durada d'entre 2 i 3 setmanes. L'oferta d'aquestes activitats de voluntariat és més abundant i diversa a l'estiu, però n'hi ha durant tot l'any. Les persones que participen en els camps de treball desenvolupen tasques voluntàries a canvi de manutenció i allotjament. Els camps de treball poden tenir lloc fora del teu país (camps de treball internacionals), o al teu país (camps de treball nacionals).

Quines tasques faràs? Hi ha diferents tipologies de camps, tots es fan al voltant d'una comunitat local.  Poden ser de tipus mediambientals, agrícoles, patrimonials, arqueològiques, culturals, educatius, etc. Les hores de treball serien entre 5 i 6 hores. A aquestes tasques voluntàries se li sumen les activitats que se'n deriven del propi funcionament del grup i es distribueixen entre les persones voluntàries, com per exemple, la preparació d'àpats, neteja i manteniment dels espais comuns, etc. Una persona major d'edat que dirigirà al grup i serà la teva persona de referencia, serà el Camp Leader. Però no tot és feina en el camp de treball: s'organitzen un munt d'activitats de lleure i lúdiques que faran del camp una experiència completa!

Qui pot participar? Poden participar-hi persones a partir dels 14 anys. Són més abundants a partir de la majoria d'edat. En cada camp s'especifica l'edat mínima per a poder-hi participar.

Entitats que en gestionen:

COCAT: entitat que organitza camps de treball internacionals per a menors d'edat (de 14 a 17 anys) a països d'Europa. També gestiona camps de treball internacionals per a majors d'edat a la resta del món (depenent del país, poden demanar certes edats, a partir de 18 o a partir de 21).

SCI Servei Civil Internacional: entitat que organitza camps de treball a partir de 16 anys. Depenent del país, també poden demanar certs requisits d'edat.

Setem Camps de solidaritat: organitzen al mes d'agost camps de treball a països d'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina. Cal ser major d'edat. L'estada és, en aquest cas, d'un mes.

Direcció General de Joventut: ofereix 3 tipus diferents de camps: 

  • Camps de treball a Catalunya per a joves catalans/es: es desenvolupen a Catalunya i les persones participants són joves menors d'edat residents a Catalunya. Són promoguts per la Direcció General de Joventut i gestionats per entitats i associacions d'educació en el lleure catalanes.
  • Camps de treball a Catalunya d'intercanvi amb la resta de l'Estat: es desenvolupen a Catalunya i les persones participants són joves menors i majors d'edat residents a Catalunya, i també procedents de tot l'Estat espanyol, en virtut d'un intercanvi de places amb els organismes de Joventut de les comunitats autònomes.
  • Camps de treball a Catalunya d'intercanvi internacionals: es desenvolupen a Catalunya i les persones participants són joves majors d'edat residents a Catalunya i també estrangeres procedents de tot Europa (en alguns casos també procedents de països de fora de la UE). Els intercanvis es fan gràcies a acords amb associacions i organismes internacionals de voluntariat.

Què són els camps de treball?

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord