Menú

Compartir i altres fòrmules d'emancipar-se

Llogar una part d'un habitatge es veu com una opció molt econòmica per a la gent que no pot fer front al lloguer sencer d'un habitatge, sobretot per aquelles persones que decideixen emancipar-se soles, o que han de canviar de residència per feina de forma temporal.

És molt freqüent el fet de contractar el lloguer d'habitació o sotsarrendament de forma verbal amb el propietari o el llogater i establir-ne quines en seran les condicions; però cal anar amb compte, perquè moltes vegades el fet de no tenir res per escrit ens deixa indefensos en el moment de denunciar qualsevol situació que es produeixi.

Quan es formalitza el contracte de lloguer parcial o un sotsarrendament, hem de tenir molt clar quin és l'espai concret de l'habitatge del qual podrem gaudir amb tota llibertat, quins seran els espais comuns que es compartiran amb l'arrendatari o amb d'altres persones que també tenen un lloguer parcial al mateix habitatge, i també establir quines seran les despeses que haureu d'assumir, entre d'altres.

Habitacions en pis compartit. El contracte de lloguer parcial

Aquesta modalitat contractual s'adapta a joves que busquen llogar una habitació en un pis que és propietat d'un altre i que conviuran amb el propietari del pis. Aquesta modalitat és molt practicada, però s'han de tenir algunes coses en compte per poder garantir els teus drets.

És molt recomanable establir amb el propietari, sempre per escrit, quines seran les condicions, els drets i les obligacions a les quals haureu de fer front. Tot i que la majoria de vegades el pacte és oral i sense rebuts, fet que dificulta la possibilitat de reclamar davant l'incompliment de l'acord verbal.

On trobar anuncis de compartir pis:

  • Compartir habitatge Garraf, on trobaràs anuncis de persones que busquen o ofereixen compartir pis a la comarca.
  • Servei de borsa de pisos de lloguer de l'Escola Universitària Politècnica de Vilanova i al Geltrú, per a estudiants.    Consulta-la!

Compartir pis amb gent gran

Hi ha iniciatives que donen resposta solidària a les necessitats de companyia de les persones grans i a les d'allotjament dels joves universitaris per mitjà de programes de convivència intergeneracional.

· Amics de la llar

 
Residències d'estudiants

Si el que necessites és allotjar-se durant un temps determinat, per motius d'estudis hi ha la possibilitat de llogar un pis en una residència universitària o d'estudiants. 

A Vilanova i la Geltrú, tens la Residència Universitària de l'Escola Superior Politècnica (UPC) de Vilanova i la Geltrú, per als seus estudiants. 

 

Per la resta de Catalunya, les pots trobar en aquest enllaç.

Compartir habitatge Garraf

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord