Menú

Compra

Adquirir un habitatge suposa un llarg i complex tràmit, dificultat per l'elevat preu dels habitatges. Quan es decideix optar per la compra, hi ha dues opcions: habitatges d'obra nova o habitatges de segona mà. A continuació us volem donar informació a tenir en compte a l'hora de comprar un habitatge. La compra d'un habitatge és una de les decisions econòmiques més importants que fem al llarg de la nostra vida. Per tant, totes les precaucions que es puguin prendre en el moment de fer la compra són poques.

Quan decideixis de comprar un habitatge, has d'haver avaluat les teves possibilitats de satisfer les despeses d'adquisició i els tràmits per a formalitzar-la. Els experts recomanen que, per començar, tinguis prou estalvis per a cobrir el 20% del preu de l'habitatge i un 10% més per a pagar les despeses addicionals inicials.

Per comprar un habitatge es pot fer mitjançant una immobiliària, que a canvi s'endurà una comissió, o directament en contacte amb el propietari. En tots dos casos, caldrà subscriure l'acord per escrit davant de notari.

Abans de signar el contracte o precontracte de compravenda, has de demanar al venedor una còpia de l'escriptura que l'acredita com a propietari del pis. També pots anar al Registre de la Propietat per comprovar-ho. Assegura't que l'habitatge està lliure de càrregues i que no es trobi afectat per cap pla urbanístic.

En general, cal fer aquests tres passos:

  • Les arres: Per garantir la reserva del pis que vols comprar has d'avançar una quantitat de diners al propietari en concepte de fiança. El contracte d'arres penitencials us compromet a tots dos i preveu penalitzacions econòmiques en cas que alguna de les parts no compleixi el compromís.
  • El contracte i l'escriptura pública: És el document que et farà legalment propietari de l'habitatge; estableix els drets i les obligacions, tant del comprador com del venedor.
  • L'escriptura pública, davant notari, és l'acte que et converteix en propietari legal de l'habitatge.
  • El Registre de la Propietat: Quan hagis signat l'escriptura pública hauràs de liquidar els impostos corresponents i portar l'escriptura al Registre de la Propietat.
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord