Menú

Ensenyaments esportius

Els Ensenyaments esportius donen la formació teòrica i pràctica necessària per exercir professionalment la especialitat esportiva que s'hagi cursat. Segons les especialitats existeixen ensenyaments de grau mitjà (que es divideixen en dos nivells) i de grau superior. Aquests cicles són acumulatius, per tant sempre s'ha de començar pel grau mitjà.

Modalitats esportives:
· Atletisme
· Basquetbol
· Handbol
· Busseig esportiu
· Esports de combat
· Esports eqüestres
· Esports d'hivern
· Esports de muntanya i escalada
· Esports de vela
· Esgrima
· Espeleologia
· Futbol i futbol sala
· Piragüisme
· Salvament i socorrisme

El grau mitjà comprèn dos nivells en el cas de les modalitats esportives regulades per la LOGSE i de dos cicles en les modalitats regulades per la LOE:
- El primer nivell o cicle inicial, comporta l'obtenció del certificat corresponent, i el segon nivell o cicle final, comporta l'obtenció del títol de tècnic o tècnica d'esport en l'especialitat cursada.

Per accedir al grau mitjà cal tenir el títol l'ESO, o equivalent, haver superat el curs específic per a l'accés als cicles formatius de grau mitjà o la prova d'accés a cicle formatiu de grau mitjà o la prova de més grans de 25 anys per a la universitat.
A més cal superar una prova específica d'aptitud per estudiar cada modalitat.

Amb el grau superior s'obté el títol de tècnic o tècnica superior d'esport en l'especialitat cursada.

Per accedir al grau superior cal tenir el títol de batxillerat, o equivalent, haver superat el curs específic per a l'accés als cicles formatius de grau superior o la prova d'accés a cicle formatiu de grau superior o la prova de més grans de 25 anys per a la universitat.

L'INS Manuel de Cabanyes de Vilanova i la Geltrú ofereix 3 especialitats a partir del 2022-2023:

-Basquetbol

-Vela

-Salvament i socorrisme


Més informació de totes les proves d'accés.

L'INS Manuel de Cabanyes també ofereix la doble titulació en 3 anys de Batxillerat (en règim nocturn) i un ensenyament esportiu de grau mitjà.

 

Webs d'interès

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord