Menú

Programa Au Pair

És una de les maneres més conegudes de treball temporal a l'estranger i consisteix en conviure amb una família i ajudar-los amb la cura dels infants i/o les tasques domèstiques lleugeres a canvi de l'allotjament, la manutenció i una petita quantitat de diners. Les hores que es dediquin a treballar per la família oscil·len segons el programa i el tracte amb aquesta: poden anar des de les 20 a les 40 hores setmanals, amb un o dos dies lliures a la setmana.

És una bona manera d'aprendre l'idioma del país, ja que es disposa de cert temps lliure per a assistir a classes d'idiomes. Depenent del país pots estar entre 3 i 12 mesos d'au-pair.

Característiques del/la sol·licitant

  • Tenir entre 18 i 30 anys (tot i que en certs països també hi poden participar persones menors d'edat)
  • Tenir coneixements mínims sobre l'idioma del país.
  • Es valora disposar del permís de conduir i tenir experiència amb infants.
  • Preferentment persones no fumadores

AU PAIR PER AGÈNCIA

Hi ha agències especialitzades que ofereixen programes d'Au Pair a diferents països del món i a les quals hauràs de pagar una quota per la gestió, no retornable en cas de renúncia. Les despeses del viatge corren a càrrec del/la participant. Val la pena informar-se i comparar el que ofereix cada una.

Algunes d'elles apareixen a la web jove.cat.

IAPA INTERNACIONAL Au Pair Association (Associació Internacional d'Au-Pair)

Aquesta fundació té per objectiu protegir els drets dels i les au pairs i de les famílies que les acullen. Dins d'aquesta fundació hi ha agències associades de 45 països del món. A la web de la IAPA es poden trobar consells per a au-pairs i famílies, i un directori d'agències d'Au-Pair a cada país que hi pertanyen.

Agències membres de la IAPA a Espanya:

L'AEPA (Associació Espanyola del Programa Au Pair) integra diferents agències que gestionen programes au-pair.

AU PAIR PER LLIURE

Hi ha pàgines que posen en contacte au pairs amb famílies. Aquestes webs permeten crear un perfil i veure també els perfils de les famílies, i acostumen a demanar una quota d'inscripció per poder contactar amb elles.

AU PAIR PER PAÏSOS:

Regne Unit

Estats Units

Irlanda

Polònia

França

Alemanya

Dinamarca

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord