Menú

Tatuatges i pírcings

Avui en dia fer-se un tatuatge o un pírcing està de moda, però has de saber que perforar la pell té el risc de provocar algunes malalties, concretament d'hepatitis pels virus B i C, i la sida, que es transmeten per la sang.

Si et vols fer un pírcing, no oblidis que ...

Tot el material que es faci servir ha de ser estèril. És millor fer-lo amb una agulla estèril que no pas amb una pistola de pírcing.

La peça que et posis hauria de ser d'acer inoxidable d'ús quirúrgic, d'or de 14-18 quirats o de titani, ja que així reduiràs el risc d'infecció i al·lèrgies.

Tots els estris que es facin servir, com els adaptadors i altres elements necessaris, han d'estar esterilitzats i cal que es guardin en bosses o recipients estèrils fins que s'utilitzin.

La persona que et faci el pírcing ho haurà de fer amb guants de tipus quirúrgic d'un sol ús i no haurà de tocar res més que el que hagi d'emprar per fer-te'l.

La pell s'ha de netejar i desinfectar abans de perforar-la.

Has de saber quins mètodes de desinfecció has de seguir i quants cops al dia els has d'aplicar fins que la ferida cicatritzi totalment. Si malgrat tot la ferida s'infecta, has d'anar al metge amb rapidesa per evitar complicacions.

Si t'has de fer un tatuatge, recorda que...

Un tatuatge és per sempre. Eliminar-lo costa molt, és molt car i no sol donar bons resultats. Així doncs, pensa-t'ho molt bé. No és gaire recomanable de fer-te gravar motius pels quals puguis perdre l'interès, com ara el nom de la teva parella, que pot deixar de ser-ho. I si et vols tatuar paraules en altres idiomes, assabenta't primer de què signifiquen. Si no veus prou clar que vols un tatuatge per a tota la vida, sempre pots fer-te'n fer un de temporal o solar, ideals per a festes o per a l'estiu.

El tatuador s'ha de rentar bé les mans i cada vegada que tatuï, posar-se guants de tipus quirúrgic, que sempre ha de dur posats.

El material que s'utilitzi (agulles i tintes) ha de ser d'un sol ús.

Tan importants com les mesures higièniques que han de complir els tatuadors ho són les mesures de cura, desinfecció i neteja després de tatuar. Les hauràs de seguir meticulosament. Recorda que els primers dies el tatuatge és una ferida oberta. No vulguis córrer a ensenyar-lo.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord