Menú

Treballar a l'estranger

Aprendre un idioma i conèixer un altre país són motius que et poden portar a anar a treballar a l'estranger. Buscar feina fora del teu país implica que has de tenir un nivell mínim de l'idioma del lloc on aniràs, i a banda, cal tenir en compte aspectes legals sobre el fet d'anar a viure i treballar a fora.

Alguns recursos i webs on pots começar a fer recerca de feina:

XARXA EURES

La Xarxa de Serveis Europeus d'Ocupació EURES és una xarxa de cooperació per facilitar la lliure circulació de persones per l'Espai Econòmic Europeu, creada entre la Comissió europea i els serveis públics de treball europeus. L'objectiu és proporcionar informació, assessorament i serveis de recerca de feina a les persones treballadores i a les empreses que vulguin beneficiar-se del principi de lliure circulació de persones. EURES compta amb una xarxa de consellers/es per donar servei personalitzat i proper. Si es vols conèixer quin és l'Euroconseller/a més proper/a a la zona de resicència, es pot fer des d'aquí.

En aquest portal de feina europeu es poden trobar ofertes laborals, informació sobre països, ajudes a la mobilitat i processos de selecció. A l'apartat d'Eures del SEPE es pot trobar el mapa amb ofertes de feina de diferents sectors i països.

A més, en aquest portal es pot trobar informació relativa a la Vida i feina de cada país, que pot ser útil en el procés de valorar anar a cerca feina a un país o a un altre.

Si el que es vol és anar a l'estiu i trobar una feina de temporada, des del portal SEPE es pot consultar un dossier amb treballs estacionals, webs i recursos per trobar feina als diferents països d'Europa: Treballar a l'estiu.

EUROPASS

A l'hora de buscar feina a l'estranger, hauràs de preparar el teu currículum vitae. El currículum és un document que serveix per a presentar les capacitats i qualificacions de la persona interessada d'una manera clara i eficaç. Europass és un dossier personal que inclou diversos documents, entre ells el Currículum Vitae Europeu, que acredita les qualificacions professionals i les competències personals en relació al món laboral. L'objectiu d'Europass és que qualsevol persona treballadora comunitària pugui aportar una documentació uniforme i comprensible a l'hora de cercar feina en qualsevol país de la Unió Europea. En aquesta web es poden trobar els formats de CV Europass de cada país per poder adaptar la informació personal i professional de cadascú segons el país on buscaràs feina. 

EURODESK

Eurodesk és una xarxa europea que ofereix un servei integral d'informació i orientació a les persones joves. Es difonen oportunitats sobre mobilitat europea per a l'aprenentatge, es promocionen continguts informatius d'interès juvenil i resolen consultes individuals que el jovent pugui plantejar.

EUROPEAN JOB DAYS

Són esdeveniments de contractació online i en directe que uneixen a sol·licitants d'ocupació i empresaris. Els sol·licitants d'ocupació poden trobar no només oportunitats de contractació, sinó també informació i assessorament pràctic per part dels assessors de EURES i altres professionals de l'ocupació. Els empresaris gaudiran d'un accés lliure i directe a un gran grup de sol·licitants d'ocupació europeus interessats a treballar en diferents llocs.

EURES TARGETED MOBILITY SCHEME

És un servei que ajuda als joves europeus d'entre 18 i 35 anys a trobar feina i pràctiques a l'estranger. El servei ofereix beques per finançar tot el procés, concretament: 

  • Viatge per fer entrevistes de feina presencials dins la UE
  • Ajuts pel viatje i la manutenció
  • Ajuts per la formació lingüística
  • Ajuts per a l'homologació de la titulació
  • Ajut per a la manutenció de persones en pràctiques

 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord