Menú

Universitat

Els estudis universitaris s'estructuren en Graus, Màsters i doctorats.

Els Graus tenen una durada de quatre anys (excepte algunes titulacions), amb una durada de 240 crèdits (25 hores cada crèdit). D'altra banda, hi ha graus que per exigències de la normativa de la Unió Europea, són almenys de 300 crèdits ECTS i impliquen un període d'estudis més ampli. El títol oficial que s'obtindrà després d'haver superat aquests estudis és el de graduat/ada.

Tots els graus s'adscriuen a alguna d'aquestes branques de coneixement:
· Arts i humanitats
· Ciències
· Ciències de la salut
· Ciències socials i jurídiques
· Enginyeria i arquitectura

Els Màsters tindran una durada d'un o dos anys i tindran un preu públic, s'entenen com una especialització en un camp concret.

La modalitat de batxillerat escollida determinarà la preferència per triar unes carreres concretes després d'haver superat les proves d'accés a la universitat.

Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) tenen dues parts, una fase obligatòria amb 5 exàmens i una fase voluntària per poder pujar nota. El resultat d'aquestes proves conjuntament amb la mitjana del Batxillerat determinaran la nota d'admissió de l'alumnat als estudis universitaris.

El cicle formatiu de grau superior dóna la possibilitat d'accedir directament a la universitat, en estudis afins a la temàtica del cicle que s'ha cursat. Sense fer la selectivitat. Ara bé, si es vol pujar la nota de la mitjana de l'expedient del cicle caldrà fer la part voluntària de les proves d'accés a la universitat. A més alguns cicles formatius de grau superior comporten convalidacions de crèdits a la universitat.

També es pot accedir a la universitat mitjançant les proves d'accés per a majors de 25 anys, si no es compleixen els requisits d'accés a la universitat, és a dir, si no es té el batxillerat o un cicle formatiu de grau superior.

Per a més informació podeu consultar la pàgina del Canal Universitats, des d'on podreu accedir a la informació de tots els estudis universitaris que imparteixen les universitats catalanes.

A Vilanova hi ha l'Escola Politècnica Superior de Vilanova i la Geltrú (UPC) que ofereix estudis d'enginyeria. 

Per a informació de les universitats de tot l'Estat, podeu consultar la web del Ministeri.

Si teniu dubtes sobre l'accés a la universitat i el procés de preinscripció a la universitat, podeu contactar amb nosaltres.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord