Menú

Universitat a l'estranger

Pots cursar tota la carrera a l'estranger o bé cursar un semestre o un any, depenent del que vulguis fer.

PROGRAMA ERASMUS

Són estades acadèmiques d'un semestre o un any a una universitat estrangera europea. L'Erasmus inclou una beca econòmica per ajudar en les despeses que genera el fet de viure a l'estranger, però no cobreix al 100% les despeses. Normalment, l'ajut és d'entre 300-400€ mensuals, que pots complementar amb la Beca MOBINT.

Les universitats catalanes disposen dins dels seus serveis d'una oficina de relacions internacionals que et podrà assessorar i informar de les opcions que hi ha més adients per tu. Hauràs de fer tot un procés d'omplir i presentar documentació necessària perquè puguis optar a l'Erasmus. Aquestes universitats compten amb el que es diu la Carta Erasmus, que les acredita per poder oferir aquests intercanvis als estudiants.

PROGRAMES PROPIS DE LES UNIVERSITATS

Les universitats no només poden tenir la Carta Erasmus per a afavorir la mobilitat d'estudiants europeus, sinó que també poden signar convenis bilaterals amb universitats de la resta del món. Una vegada més, a l'oficina de relacions internacionals de la teva universitat et podran informar amb quines universitats de fora d'Europa tenen conveni.

CURSAR UNA CARRERA A L'ESTRANGER

Un cop escollit el país on vols anar a estudiar la carrera i hauràs de fer recerca de les universitats que imparteixen els estudis que vols cursar. Hauràs d'informar-te sobre el sistema educatiu del país i els criteris d'admissió de la universitat que escullis. Un detall important en l'admissió és que tinguis un bon coneixement de l'idioma que requereixen i puguis acreditar a través d'una titulació oficial, a més de tenir un bon expedient acadèmic que et permeti superar el d'altres persones candidates que volen optar a entrar-hi.

Algunes universitats ofereixen beques pròpies o opcions de finançament. A les seves pròpies webs podràs conèixer-les. 

Webs que et poden servir d'ajuda:

Study in Europe

Bachelors Portal

Portal Ploteus

França: https://www.campusfrance.org/es

Regne Unit: https://www.britishcouncil.es/estudiar-reino-unido i https://www.ucas.com/

Alemanya: https://www.daad.es/es/

Escòcia: http://www.studyin-uk.es/uk-study-info/study-in-scotland/

Països Baixos: https://www.studyinholland.nl/

Eslovènia: http://studyinslovenia.si/

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord